breadcrump-img

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Καθαρά μεσογειακή διατροφή με βάση το λάδι, το πιπέρι, τα όσπρια, τα ζυμαρικά και τα λαχανικά. Μία μίξη βενετσιάνικων παλιών συνταγών και Ελληνικών γεύσεων καθιστά τα πιάτα ιδιαίτερα και αξιομνημόνευτα!

Μερικά από τα πιάτα της παραδοσιακής κουζίνας της Κέρκυρας είναι:

Παστιτσάδα: Μία από τις πλέον εμβληματικές συνταγές της Κέρκυρας μαγειρέματος κόκορα ή μοσχαριού που συνοδεύονται από χοντρά χωριάτικα μακαρόνια και κεφαλοτύρι τριμμένο.

Σοφρίτο: Λεπτές φέτες μοσχαρίσιου κρέατος οι οποίες μαγειρεύονται με άσπρη σάλτσα από ψιλοκομμένο σκόρδο, μαϊντανό, άσπρο πιπέρι, άσπρο κρασί, αλάτι και ξύδι. Σερβίρεται με φάβα ή πουρέ πατάτας.

Παστίτσιο ντόλτσε: Μία ιδιαίτερη Κερκυραϊκή συνταγή. Ανάμεσα σε δύο στρώσεις ζύμης τοποθετείται ένα μείγμα από καλομαγειρεμένα κρέατα (μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο, μπεκάτσες, κοτσύφια, λουκάνικα) και χοντρά μακαρόνια με τριμμένο τυρί και άνηθο.

Μελιτζάνες παστρόκιο: Τηγανιτές μελιτζάνες, πασπαλισμένες με τυρί σε στρώσεις στο φούρνο ανάμεσα σε αυγά βραστά σε ροδέλες, πανσέτα, σαλάδο (σαλάμι), περιχυμένες με σάλτσα ντομάτας με βασιλικό.

Μπιάνκο: Τρόπος μαγειρέματος ψαριού, με σκόρδο, μαϊντανό, χυμό λεμονιού, κρεμμύδια και πατάτες. Φογάτσα: Είδος τσουρεκιού βενετσιάνικης προέλευσης.

Τζαλέτια: Ζύμες από καλαμποκάλευρο και σιιτάλευρο που τηγανίζονται στο ελαιόλαδο και σερβίρονται με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Αλλαντικά Κέρκυρας:Η Κέρκυρα φημίζεται για τα αλλαντικά της, τα οποία παρασκευάζονται με τα καλύτερα υλικά, βασισμένα σε παραδοσιακές Κερκυραϊκες συνταγές. Μην φύγετε απ' το νησί χωρίς να δοκιμάσετε σαλάμι και νούμπουλο!